Treceți la conținutul principal

Despre violenta din scolile din Romania 2

Nu am mai scris de mult dar iarasi m-a podit acum o revolta din cauza conducerii actuale a invatamantului acestei natii care crede ca rezolva problema vilolentei in scoli prin fortarea cadrelor didactice de a scoate din burta intr-o luna de zile cate 4-5 activitati de combatere a violentei. Nu stiu cat de mult se gandesc la aceste rezolvari. Probabil ca vin alegerile si trebuie sa justifice cumva ceva.

Anyway, m-am hotarat sa postez pentru ai mei elevi cateva sugestii multimedia despre violenta in general.

VIOLENTA IN SCOALA: INTRE NEGLIJENTA SI INTOLERANTA

Filme

Elephant (2003)

The Football Factory (2004)

Astept sugestii de la cei care mai cunosc astfel de filme

Comentarii

  1. Pentru cã studiez psicologia acum, am învãtat multe lucruri pe care doresc sã le împart cu românii mei ,într-un mod simplu si practic, cã de speech-uri savante suntem sãtuli. Dacã am învãtat ceva în alte tãri a fost cã e mult mai bine sã fii simplu si practic,concis ,doar asa oamenii învatã mai repede.
    În primul rând, cum aud de zeci de ani în România frasa:" România este um rahat "vreau sã explic de unde vine "gîndirea" asta. Modul acesta de a vorbi nu este o artã si nici nou.Orice analfabet de pe stradã poate vorbi asa. A înjura e simplu.A face bine e mai greu. România este um rahat pentru cã o tratãm ca pe un rahat.Depinde din ce parte o vedem.Cum spunea Antoine Saint-Exupery :" Pentru a vedea clar, e suficient sã-ti schimbi directia vederi".
    Apoi educatia este mult mai importantã decît cultura! De exemplu, tãranul german pe care l-am întîlnit si care nu stia unde-i Italia pe hartã , stia totusi cît costã un pantof italian si cum este fãcut pentru cã avea computer în casa lui, care-i dãdea accesul la informatie si culturã.El nu avea cultura dar avea informatia si oricînd putea sã-si facã si cultura deoarece avea acces la ea.Este doar o chestiune de alegere.
    Educatia este informatie! Poporul care nu are informatie nu are educatie.Cîti tãrani din România au computer în casã ? 50% din româmni locuiesc în zona ruralã si au minti primitive încã. Asta este o mare problemã pentru dezvoltarea unei tãri: populatia ruralã: fãrã informatie si din cauza asta cu preconcepte si tradidionalism exagerat ,ce trage în jos o tarã.
    Si cîti tãrani români stiu unde-i Italia pe hartã ? Aproape nici unul.Cînd tãranii din România vor avea computer cu Internet ieftin în casele lor, ceea e înseamnã informatie 24h,doar atunci România va creste, va fi civilizatã.Pînã atunci ,nu vãd cum.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Lunga telegrama sau o scurta lectie despre expansionismul rusesc

La 22 februarie 1946, sosea la Washington o telegramă, care avea să devină unul dintre cele mai discutate documente în istoriografie în privinţa scopurilor politicii externe a Uniunii Sovietice. Numită  Telegrama cea Lunga , ea era semnată de către însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii la Moscova, George F. Kennan, cel ce avea să devină unul dintre cei mai reputaţi specialişti occidentali în sovietologie în perioada Războiului Rece. Documentul telegrafiat fusese solicitat de administraţia Truman, care se confrunta în iarna lui 1945-1946 cu un blocaj în negocierile sovieto-americane asupra organizării lumii postbelice. Preşedintele american şi consilierii săi apropiaţi pe politică externă erau de ceva vreme suspicioşi în privinţa scopurilor expansioniste şi nedemocratice ale partenerului lor sovietic din Marea Alianţă. Suspiciunea era cu atât mai stringentă cu cât, odată duşmanul comun înfrânt şi spectrul războiului de dominare mondială al Axei îndepărtat, era

Centenar?

Ieri a mai inceput un an scolar. Cu aceleasi articole de ziar care scormonesc furibund doar in septembrie problemele ingrozitoare ale invatamantului romanesc, si acuza de fariseism politicienii nostri ce se dau in stamba in festivisme ieftine in fata unor elevi plictisiti si a unor profesori amorfi/blazati/conformisti... Insa muza, care oricum nu mi-a mai dat tarcoale, preferand sa se scufunde in abisul unei vieti cotidiene, ma impinge spre tastatura iluminata a unui "mar" capitalist american extrem de fiabil, doar pentru a marca in imagini(cuvintele nu curg fara muze) o banala zi pe care nu vreau sa o uit usor. Si mahniri... Modele de prioritati nationale  Modele de familie traditionala  Modele de succes in viata Modele de dezvoltare PS 1 " Suntem în anul Centenar, legiuitorul ar putea fi generos in privinta amnistiei "  PS 2 Doar atat am putut noi ca tara ca sa marcam 100 de ani? PS 3 Disclaimer Pozele nu imi apartin. Au

Atitudinea diplomaţiei britanice faţă de ideea europeană (1919-1939)

  Ideea unităţii europene a generat, în decursul timpului, numeroase cărţi, studii, articole şi dezbateri menite să identifice muguri ai necesităţii de unire a europenilor, sau, dimpotrivă, temeiuri ale imposibilităţii conlucrării acestora. Tematica rămâne actuală, mai ales pentru spaţiul cercetării istorice româneşti, deoarece ea implică şi dorinţa inerentă a societăţii în care trăim, de a contribui şi ea la această amplă discuţiei asupra unuia dintre cele mai temerare proiecte politice ale lumii contemporane, Uniunea Europeană . De la început menţionăm că vom opera o serie de limitări asupra demersului istoric de faţă, limitări impuse de spaţiu şi de vastitatea temei. Cercetarea de faţă se bazează pe literatura de specialitate şi se va concentra asupra modului în care a înţeles politica externă a Marii Britanii, principal actor al scenei politice europene, de a se raporta la ideea unităţii politice a continentului, lucru mai puţin analizat în cercetarea românească. Vom încerca astf