Despre violenta din scolile din Romania 2

Nu am mai scris de mult dar iarasi m-a podit acum o revolta din cauza conducerii actuale a invatamantului acestei natii care crede ca rezolva problema vilolentei in scoli prin fortarea cadrelor didactice de a scoate din burta intr-o luna de zile cate 4-5 activitati de combatere a violentei. Nu stiu cat de mult se gandesc la aceste rezolvari. Probabil ca vin alegerile si trebuie sa justifice cumva ceva.

Anyway, m-am hotarat sa postez pentru ai mei elevi cateva sugestii multimedia despre violenta in general.

VIOLENTA IN SCOALA: INTRE NEGLIJENTA SI INTOLERANTA

Filme

Elephant (2003)

The Football Factory (2004)

Astept sugestii de la cei care mai cunosc astfel de filme

Comentarii

 1. Pentru cã studiez psicologia acum, am învãtat multe lucruri pe care doresc sã le împart cu românii mei ,într-un mod simplu si practic, cã de speech-uri savante suntem sãtuli. Dacã am învãtat ceva în alte tãri a fost cã e mult mai bine sã fii simplu si practic,concis ,doar asa oamenii învatã mai repede.
  În primul rând, cum aud de zeci de ani în România frasa:" România este um rahat "vreau sã explic de unde vine "gîndirea" asta. Modul acesta de a vorbi nu este o artã si nici nou.Orice analfabet de pe stradã poate vorbi asa. A înjura e simplu.A face bine e mai greu. România este um rahat pentru cã o tratãm ca pe un rahat.Depinde din ce parte o vedem.Cum spunea Antoine Saint-Exupery :" Pentru a vedea clar, e suficient sã-ti schimbi directia vederi".
  Apoi educatia este mult mai importantã decît cultura! De exemplu, tãranul german pe care l-am întîlnit si care nu stia unde-i Italia pe hartã , stia totusi cît costã un pantof italian si cum este fãcut pentru cã avea computer în casa lui, care-i dãdea accesul la informatie si culturã.El nu avea cultura dar avea informatia si oricînd putea sã-si facã si cultura deoarece avea acces la ea.Este doar o chestiune de alegere.
  Educatia este informatie! Poporul care nu are informatie nu are educatie.Cîti tãrani din România au computer în casã ? 50% din româmni locuiesc în zona ruralã si au minti primitive încã. Asta este o mare problemã pentru dezvoltarea unei tãri: populatia ruralã: fãrã informatie si din cauza asta cu preconcepte si tradidionalism exagerat ,ce trage în jos o tarã.
  Si cîti tãrani români stiu unde-i Italia pe hartã ? Aproape nici unul.Cînd tãranii din România vor avea computer cu Internet ieftin în casele lor, ceea e înseamnã informatie 24h,doar atunci România va creste, va fi civilizatã.Pînã atunci ,nu vãd cum.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Democrație...

Calatorie prin (diversitatea din) Portugalia. Jurnal de Curs

In numele tatalui…