Democrație...


Obosit dupa o alta zi… Telefonul vibreaza… Nu e muza… e doar un breaking news

Si dupa aproape doi ani, tot ce imi vine sa spun e "Oare cum e sa te simți cand unul ca asta, un semianalfabet funcțional, face un gest pe care zeci de mii de oameni in strada il blamează?"

Vorbesc desigur de Ministrul de Justitie, cu un nume banal, dar caracalian… 
As vrea sa nu ma pot cenzura pe proaspata achizitionata tastatura iluminanta… as vrea sa il fac gibon, gurist, carpa si mu…lte altele, dar cumva nu simt decat o scarba si o revolta impulsiva. As vrea, in acest moment, sa sfasii in bucati un individ ca asta sau altii ca el, care o data la 4 ani imi fura vitorul… si e cel mai pretios lucru pe care il am.
Nu am ascuns
niciodata ca nu ma refugiez inutil in trecut. Nu traiesc prezentul monoton si tern al unui burghez dintr-un oras de provincie, al carui viitor a fost furat constant de politicieni, din 1862 incoace, de cand Cuza a decis sa mute capitala la Bucuresti, in sud. Un sud care imi trezeste doar dispret, generat de acel sentiment de jmecherism dambovitean, dar acum cu tuse de teleorman.
Stiu, nu ajuta nimanui aceste stereotipii, dar te fac sa te intrebi de ce tocmai burtile goale sunt cele mai inculte. De ce un judet care nu are o librarie, asa cum a demonstrat un politist simpatic de pe Facebook, si confirmat ulterior de presa, alege, cu morti sau fara, un parvenit nomenclaturist, cu o mosie si o vila de invidiat chiar si pentru trecutele elite noastre boieresti. Dar mai ales cu probleme penale...
Asta se întâmpla cand gloata este lăsată sa aleagă cu burta, iar elitele de azi se mulțumesc sa muncească pentru ajutoarele sociale pentru prostime.
La anul, si apoi la celalalt, si tot asa, Facebook imi va aminti de aceasta știre. Ca si de altele de acest gen din ultimii multi ani. Câți își vor mai aminti insa ce au promis cei care au venit la conducerea tarii in urma votului lor...si ce vom primi in schimb…. De 27 de ani nu s-a construit un spital nou de catre Statul roman. Nu putem trata o multime de boli, aici, si copiii sau adultii trebuie sa apeleze la ONG-uri pentru a se trata in strainatatea, pentru a mai fura o farama de viitor. Nu avem autostrazi… nu avem scoli. Nu avem… un viitor... Cum se vor simți cei care au votat un sac de promisiuni atat de gogonate ca si Creanga ar rosi… si generațiile care vin vor plăti pentru oalele sparte in urma acestor iluzii?
TU cum te simti cand mi-ai furat viitorul?

PS

Fara cuvinte

Postări populare de pe acest blog

Calatorie prin (diversitatea din) Portugalia. Jurnal de Curs

In numele tatalui…