Femeia la 45 de ani... asa... ca Mihaela

Obosit fiind de atâta concentrare intelectuala cotidiana, mi-a sărit in ochi un articol din presa feminina/feminista care abunda internetul în ultima vreme. Si după ce am luat lumina de la Mihaela Rădulescu mi-a venit subit a spune eu ceva despre ...

Ca sa fiu elegant... As dori sa apostrofez genul acesta de sfaturi date de femei întreținute, care privesc cu dispreț la suratele lor "din România", de pe coperțile glossy ale revistelor "de gen". 88 % dintre românce sunt convins ca ar vrea sa se dea pe coarda-rapel  în casa, dar au de mers la serviciu, de îngrijit copii, casa, și unele au norocul de a le mângâia soțul/concubinul cu câte o scatoalca (asa, ca sa se simtă iubite; de atâta "iubire" unele ajung la spital sau in centre de consiliere).


Sunt convins ca aerul de Monaco face bine la riduri și stimulează fesele si masajul lor subințeles, asa ca "româncele" ar face bine sa nu mai fie niște "babe" la 45 de ani și sa se "înconjoare" de tineri! Asa, ... ca Mihaela!

Pentru cei/cele care îmi cunosc latura soft misogina, precizez ca nu sunt împotriva unei atitudini pro-active în rândurile femeilor. E normal sa faci eforturi sa te menții în forma, mai ales după o vârsta sau/și niște copii. Pana la urma, reviste precum Elle sunt un rău necesar, pentru ca promovează atitudini mai întreprinzătoare în rândurile femeilor, mai ales ale tinerelor din ziua de azi. E bine sa citești sugestii despre stil vestimentar sau comportament în cadrul unor evenimente diverse. Dar sa primești "sfaturi" emfatice de la balconul din Monte Carlo, de la un "model" al "femeilor de succes" din Romania despre viata la 45 de ani... e prea tare!!!!!!!!!!

Cum de toate femeile "românce" nu se pot identifica cu Mihaela Rădulescu? Nu e posibil asa ceva! E chiar strigător la cer!

PS
Cui mama.... se adresează articolul? Ca mi se pare un monument de plinătate de sine.

PS2

Mai bine l-as fi citit pe asta. Cred ca era mai amuzant.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Democrație...

Calatorie prin (diversitatea din) Portugalia. Jurnal de Curs

In numele tatalui…