Cartoful fierbinte... partea a treia

"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety."
-- Benjamin Franklin, 1759.

As vrea sa nu am uneori dreptate, dar după grozăviile din ultimele 3 zile din Franța există doar câteva efecte clare:

1. Inepția guvernanților europeni va găsi o singură soluție, indicată deja de proaspătul consilier al Președintelui, dar evidentul produs al serviciilor de informații române, nimeni altul decât MRU: "toți cetățenii europeni trebuie să aleagă "între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă", scrie Mediafax.! Pentru necunoscători, legea Big Brother! Adică, lăsați-ne din drepturile voastre fundamentale, ca sa va protejăm!
Mai era unul acum 70 de ani, Hitler ce ii îmbia pe germanii să lase in seama sa grijile lor! Si știm cu toții unde a dus asta...
Ce mi se pare siderant e că vine din partea unui istoric!

2. Va crește influența extremei drepte. Imigranții vor suferi, indiferent de etnie sau religie.

3. Anti islamism-ul european se va accentua si vor avea de suferit unii nevinovați, deja integrați. Frustrați, se vor arunca in brațele fundamentaliștilor care vor avea si mai multi adepți si posibila carne de tun.

Sursa foto
http://cdn.breitbart.com/mediaserver/Breitbart/Big-Peace/2014/Terrorism/french-jihad-reuters.jpg

4. Unii tineri, cu o educație precară si din medii dezorganizate vor prinde curaj. Nu stiu câți dintre ei vor face gesturi deplasate din teribilism sau din convingeri oarbe.

Concluzia mi se pare evidentă: oricât de multe măsuri de moment ar lua autoritățile si oricât de solidari ar fi cetățenii si guvernanții, asistăm la un eșec al statului democratic occidental. In goana după voturi si imagine publică corectă politic au fost sacrificate siguranța cetățenilor si coeziunea socială internă.

Nu e asa ca e interesant cum nu vezi nici un terorist bătrân, ci doar tineri? E nevoie sa ai 20 de ani sa porti o bombă cu tine? Nu, e nevoie sa ai 20 de ani, să fii teribil si incult, ca sa vina unul de 60, viclean si trecut prin viață, sa iti explice cum Mahomed iti cere sa te arunci in aer pentru credința...
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Democrație...

Calatorie prin (diversitatea din) Portugalia. Jurnal de Curs

In numele tatalui…