Post scriptum la Cartoful fierbinte
Am dat intamplator (daca saptamanile astea pot sa mai genereze si alte subiecte fierbinti in fara decat fundamnetlismul islamic si terorismul in Europa, asta ar fi intamplarea) peste un articol despre puterea educatiei.

Mi se pare firesc ca educate are o putere atat de mare, caci nu degeaba tarile islamice interzic educatia tinerelor ca sa nu cumva sa poata aspira la o viata mai buna decat a fi producatoare de copii, eventual, toti barbati, care sa impuieze lumea de alti musulmani fundamentalisti, pana cand, nu-i asa, toata lumea afla de religia cea dreapta.

PS

Dar de ce sa cautam asa departe, cand partidele noastre au distrus educatia prin experimente, timp de 25 de ani, ca sa erodeze increderea si respectul de care se bucura acum 100 de ani, in societatea noastra. Scopul nu e sa producem cetateni autonomi, care sa aiba initiativa si sa gandeasca liber, sa gaseasca solutii. Mai bine avem cetateni dependenti de informatiile revarsate de televiziuni aservite, care sa se bucure la chilotii lui Tonciu prezentati exclusiv, in breaking news, sau de ajutoarele sociale, si alte pomeni electorale.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Democrație...

Calatorie prin (diversitatea din) Portugalia. Jurnal de Curs

In numele tatalui…